Buitenactiviteiten


Buiten spelen; gezond, educatief en leuk!

Buiten spelen is heel belangrijk voor kinderen, zowel voor de motorische als de emotionele ontwikkeling. Buiten spelen is anders dan binnen spelen; de materialen om mee te spelen zijn anders, de ruimte is anders, en wanneer we gaan wandelen is zelfs de hele omgeving anders en uitdagend!

Aan de achterkant van ons centrum hebben wij de beschikking over een mooie ruime stadstuin waar onze kinderen kunnen spelen met kleine fietsjes, een zandbak, een watertafel en nog een hele berg andere materialen. In de zomer plaatsen wij buiten vaak een zwembadje met een grote parasol eroverheen, dan kunnen de kinderen de hele dag buitenspelen!

Maar buitenspelen in onze buitenruimte is niet genoeg wat ons betreft; we gaan graag wandelen met de kinderen, de verandering van

omgeving maakt dat wij meer en andere dingen tegenkomen om over te praten met de kinderen. Wandelen is hierdoor het uitbreiden van hun woordenschat en kennis van de wereld, wandelen is educatief en brengt plezier!

Tijdens onze wandelingen bezoeken we speeltuinen, de kinderboerderij, recreatieve gebieden zoals een park, we gaan boodschappen doen en soms gaan we picknicken of lunchen we bij een lunchroom.

Wanneer we gaan wandelen maken we gebruik van onze speciale bolderkarren (in iedere kar kunnen zes kinderen plaatsnemen) en onze tweelingbuggy’s. Eén of twee van de oudste kinderen mogen met ons meelopen en wanneer zij moe worden kunnen zij plaatsnemen in de bolderkar.

buitenactiviteiten

Rondleiding

Contact

Openingstijden