Wie zijn wij

 

 

Kinderopvang zou toegankelijk moeten zijn voor ieder kind, dat is mijn visie. Drukke kinderen, rustige kinderen, kinderen met een beperking, kinderen die meerdere talen spreken, kinderen die een allergie hebben en alle kinderen die ik nog niet genoemd heb. Mijn naam is Brenda en ik ben de directeur/eigenaar van Carpe Diem. Ik ben getrouwd en samen hebben wij twee kinderen, een zoon van 23 jaar en een dochter van 19 jaar. Mijn zoon heeft een handicap en toen hij klein was zocht ik kinderopvang voor hem, maar helaas kon ik geen dagverblijf voor hem vinden. Vandaar dat ik een eigen kinderdagverblijf wilde oprichten, waar alle kinderen welkom zijn. Helaas had ik helemaal geen ervaring in de kinderopvang, geen diploma’s. Wel had ik een vriendin die in de kinderopvang werkte en die ik om advies kon vragen. Op 1 april 2000 was het zover en opende ik KinderOntwikkelingsCentrum Carpe Diem, met een aantal medewerksters die de juiste diploma’s hadden. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en heb ik mijn diploma’s (SPW3, PW4, Praktijkopleider, Kinder-EHBO, BHV) behaald en vele cursussen gevolgd. Om mijn kennis nog verder uit te breiden heb ik drie jaar aan de PABO gestudeerd, de opleiding voor leerkracht basisonderwijs en ik heb anderhalf jaar in het basisonderwijs gewerkt; wij doen veel aan voor- en vroegschoolse educatie en dan wil ik ook alle kennis hebben om deze educatie op de best mogelijke manier in te zetten!

Ik wist al van jongs af aan dat ik met kinderen wilde werken, kinderen zijn eerlijk en ik vind het geweldig om deel uit te maken van de ontwikkeling van kinderen. Toen Brenda in 2000 Carpe Diem oprichtte werkte ik bij een ander dagverblijf en vroeg Brenda mij om advies. Inderdaad, ik ben de vriendin die in de kinderopvang werkte! Mijn naam is Melanie en naast mijn ruime ervaring binnen de kinderopvang ben ik moeder van twee dochters van 20 en 19 jaar en een zoon van 16 jaar. In juni 2001 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kwam ik bij Carpe Diem werken. Na zes enorm leuke jaren waarin ik Carpe Diem heb zien groeien wilde ik graag ook een keer bij een grote organisatie werken. Tot dan toe had ik bij meerdere kleinere dagverblijven gewerkt en ik was benieuwd hoe alles reilde en zeilde bij een grote organisatie. Na veel ervaring op te hebben gedaan bij deze grote organisatie hing Brenda in 2011 weer aan de telefoon; of ik terug wilde komen als manager en ik kon een opleiding volgen om meer kennis op te doen. Vandaar dat ik weer terugkeerde naar Carpe Diem en samen met Brenda vorm ik nu de dagelijkse leiding. We bepalen samen het beleid en we staan ook allebei op de groep. Inmiddels werk ik al weer ruim 25 jaar in de kinderopvang. Ik vind het prettig dat ik een groot aandeel in het beleid heb en dat ik al mijn ervaringen kan gebruiken en inzetten voor de kinderen van Carpe Diem.

Wij werken samen met een aantal collega’s (Anouk, Myrte, Yvon, Anna, Kaylee, Israe en Nathalie) en stagiaires van verschillende opleidingen.

 

ggd

Inspectie Rapport

check Ontspannen en open sfeer
check Vaste beroepskrachten
check Beroepskracht-kind-ratio
check Uk & Puk
check Veiligheids- en Gezondheidsbeleid
check Vierogenprincipe
check Groepsgrootte
check Accommodatie en inrichting
check Verklaring omtrent gedrag