Ziek kind

 

Wat als een kind ziek wordt op Carpe Diem?

Wanneer een kind ziek wordt tijdens zijn of haar verblijf dan nemen wij altijd contact met de ouders op. Meestal zien we dat een kind wat hangerig is, of wat moe, en dan bellen we de ouders op dat hun kind misschien ziek aan het worden is en dat het wellicht fijn is om het kind wat eerder op te komen halen. Is het kind echt ziek dan bellen we de ouders dat het kind zo spoedig mogelijk moet worden opgehaald.

Maar wanneer is een kind ziek?

Wij vinden een kind ziek wanneer het kind hangerig is, suf is, en wanneer het kind duidelijk liever bij mama of papa is. Een kind met koorts vinden wij niet per definitie een ziek kind. Kinderen hebben nu eenmaal weleens grote wisselingen in hun lichaamstemperatuur en een kind met koorts heeft daar soms zelf helemaal geen last van. Andere kinderen met koorts zijn juist weer hangerig en voelen zich helemaal niet lekker. Per kind is het dus heel verschillend of het kind zich ziek voelt en per keer kan dit ook verschillend zijn.

Onze pedagogisch medewerksters bekijken iedere situatie apart. Zo weten wij bijvoorbeeld dat koorts altijd het hoogst is tussen drie en vier uur ’s middags. Heeft een kind dus ’s ochtends al 39 graden maar zit het kind lekker te spelen dan bellen wij de ouders toch met het verzoek om het kind op te halen, omdat we weten dat die koorts nog verder omhoog zal gaan. Heeft het kind ’s ochtends lichte verhoging en ’s middags rond drie uur 39 graden, en hoeft het kind niet meer naar bed en zit het dan lekker te spelen, dan bellen wij alleen op naar ouders om te melden dat hun kind koorts heeft, maar dan hoeft het kind niet direct te worden opgehaald. Hiernaast zijn wij voorzichtiger in perioden waarin ziekten heersen, zoals het meningokokken virus of een specifiek griepvirus. Dit betekent niet dat een kind sneller moet worden opgehaald, maar wel dat wij eerder bellen zodat de ouders eventueel nog een afspraak bij hun huisarts kunnen maken.

En wat als het kind een kinderziekte heeft?

Geen probleem. Een kind met een duidelijke kinderziekte heeft de incubatietijd van die ziekte al achter de rug. Met andere woorden; de periode waarin het kind andere kinderen heeft kunnen besmetten is al geweest. Andere kinderen zijn dus al besmet of hebben de ziekte al gehad. Wel zijn er een paar kinderziekten waarbij het zieke kind een ander kind nog zou kunnen besmetten. Wij vinden dit niet zo’n probleem, aangezien de kans heel groot is dat alle andere kinderen toch al in contact zijn geweest met de kinderziekte. Natuurlijk wordt het anders wanneer het kind zich echt niet lekker voelt, dan moet het gewoon lekker bij mama of papa blijven.

Twijfelt u ’s ochtends of u uw kind wel naar Carpe Diem kan?

Bel ons! Iedere situatie is anders en in overleg kunnen we samen besluiten of het wel of niet in het belang van uw kind is of het kind bij ons wordt gebracht. Negen van de tien keer kunt u uw kind gewoon komen brengen, maar dan hebben we wel vooraf afspraken met u kunnen maken en dan houden wij uw kind net even iets meer in de gaten.

Rondleiding

Contact

Openingstijden